مصرف روغن ها بله یا خیر؟
کدخبر: 14643
اردیبهشت ۶, ۱۳۹۴ در ساعت ۵:۰۴ ب٫ظ
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری شهرستان دهاقان “دهاقان نا” سازمان بهداشت جهانی ایمنی مواد غذایی از مزرعه تا سفره را شعار خود قرار داده است، تا بدین وسیله ارزش و اهمیت کشت مواد غذایی، با استفاده از بذرهای سالم و سمومی با کیفیت بهتر، نحوه استفاده در کارخانجات و حمل و نقل مواد غذایی و حتی استفاده و نگهداری درست مصرف کننده ها، از مواد غذایی خام و پخته را بهتر و بیشتر به جهانیان نشان دهد و گوشزد کند.
در عصر جدید مردم خصوصا جوانان اشتها و استقبال شدیدی نسبت به مصرف بی رویه غذاهای فست فود و آماده دارند، که به دلیل چرب بودن و استفاده زیاد روغن های سرخ کردنی در پخت آنها و ادویه جات تند و سس های چرب به جهت طعم دار شدن و رنگ و بو پیدا کردن، طرفداران زیادی را به سوی خود کشانده است، اما این زنگ خطری است برای سلامت جهانیان خصوصا کودکان و کهنسالانی که با بیماری های فشار خون و قند خون مواجه هستند.
به همین منظور سعی می کنیم با هم نکاتی در باره روغن های چرب بدانیم:
بیماریهای قلبی و عروقی دومین عامل مرگ و میر در کشور پس از سوانح رانندگی می باشد.
طبق آمار موجود به طور متوسط، ۳۰۰ مورد از ۸۰۰ مرگ و میر روزانه، به دلیل ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی است. بدین منظور یکی از اهداف بهداشتی کشور در سال ۸۴ کاهش مصرف روغن جامد و جایگزینی آن با روغن مایع است.
برای تغییر الگوی مصرف باید ابتدا از خانواده ها شروع کرد، زیرا عادات غذایی در خانواده شکل می گیرد و بعد به سراغ مراکز تهیه غذا برویم.
هر روز از فواید و مضرات روغن های چرب و بیماری هالییی، نظیر سکته قلبی و سفت شدن رگ ها می شنویم. بالاخره روغن مصرف کنیم یا نه؟
این روغن از داغ کردن چربی های موجود در حیوانات دریایی مثل نهنگ و ماهی به دست می آید و میزان مصرف این روغن ۴/. درصد است.
میزان مصرف این روغن ۲۸/ درصد است که به صورت کره مصرف دارد.
مهمترین منابع چربی ها می باشند مانند آفتابگردان، سویا و نارگیل و زیتون.
طبق تحقیقات در کشورهای صنعتی یک نفر در طول عمر خود بطور متوسط ۳ تن روغن و چربی مصرف می کند، اما مصرف سرانه چربی ها در کشور ما طی ۳۰ سال گذشته حدود ۲ برابر شده است و در حال حاضر ۳۸/ از مرگ ومیرها به خاطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی است.
مصرف زیاد چربی های اشباع شده می تواند منجر به افزایش میزان کلسترول در خون شود و مقدار اضافی آن در دیواره رگ ها جمع شده و منجر به سفت شدن رگهای خونی و تصلب شرائین می شود.
چربی ترانس نوعی از چربی است که استفاده زیاد آن ممکن است سلامت شما را به خطر بیندازد و زمانی تشکیل می شود که برای به دست آوردن روغن شیرینی پزی و مارگارین، روغن جامد را طی فرایندی به روغن مایع تبدیل می کنند که این چربی تمامی عوامل حمله قلبی را افزایش می دهد.
توصیه می شود مواد غذایی دارای چربی ترانس مانند چیپس و کلوچه را کمتر مصرف نموده و آجیل هایی مانند پسته و بادام را به اندازه نیاز مصرف کنید، زیرا دارای کالری بالایی هستند.
روکش کاکائویی مواد غذایی، بستنی، پیراشکی که بر پایه روغن نارگیل تولید می شود، جزء مضرترین و بی کیفیت ترین روغن ها هستند.
افزایش میزان ldl
آسیب به آنزیمها و مهار عملکرد آنها
کاهش انسجام و یکپارچگی غشای سلولی در نتیجه سهولت تخریب دیواره های سلولی
ایجاد سرطان پستان
ایجاد دیابت نوع ۲ و کمی وزن کودکان، در زمان تولد
چربی ها معده را به آهستگی ترک می کنند یعنی حدود ۵/۳ ساعت بعد از مصرف غذای چرب.
این تاخیر به حس سیری کمک می کند. تحقیقات نشان داده است، افرادی که از رژیمی با چربی متعادل استفاده می کنند، بیش از افرادی که از رژیمی با چربی کم استفاده می کنند در کنترل وزن خود موفق هستند.
ویتامین های محلول در چربی: چهار ویتامین موجود در چربی ها محلول هستند که حذف کامل چربی ها سبب کاهش این ویتامین هاست.
در ساختمان چربی ها اسیدهای چرب قرار دارند. برخی از این اسیدهای چرب جزء دسته اسیدهای چرب ضروری می باشند و بدن قادر به ساخت آنها نیست.
غذاهای چرب خوش طعم تر و و معطرتر هستند و از سویی چربی در غذا سبب تحریک شیره هضمی می گردد.
چربی موجود در بدن می تواند در مواقع نیاز ایجاد انرژی نماید در زنان ۱۸ تا ۲۰ درصد و در مردان ۱۵ درصد وزن بدنشان چربی است و اضافه بر این چاقی است.
هم چنین جلوگیری از هدر رفتن حرارت بدن و حفاظت از بدن را بعهده دارند.
تمامی حقوق برای پایگاه خبری دهاقان بیدار محفوظ بوده و هر گونه کپی برداری با ذکر منبع مجاز می باشد.