به گزارش دهاقان نا به نقل از شهرضانیوز، محسن گلابی در جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان اظهار کرد: مسائل بهداشتی و درمان و سلامتی مردم بسیار مهم است بسیاری از مسائل و مشکلات را میتوان با پیشگیری کنترل کرد.
وی افزود: ارتقاء سطح سلامت و بهداشت جامعه در گرو تلاش همگانی و احساس مسئولیت آحاد مردم به ویژه مدیران و مسئولان دست اندرکار است.
فرماندار شهرضا گفت: برای ارتقای سلامت و بهبود کیفیت زندگی مردم باید همکاریها و هماهنگی ها گسترش یافته و تضمین سلامت و امنیت غذایی جامعه در گرو اجرای دقیق مصوبات این کارگروه است.
وی بیان کرد: همکاری ها در حوزه سلامت بین ادارات مختلف و شبکه بهداشت و درمان شهرستان، باید در طول سال جاری منجسم و مستمر باشد تا مسایل بهداشتی شهرستان با سرعت بیشتری حل شود .
گلابی با انتقاد از عدم به بهرهبرداری رسیدن میدان میوه گفت: هر پروژهای زمان تعریف شدهای دارد و باید در زمان خود به بهرهبرداری برسد.
وی با اشاره به اینکه ۱۰ درصد از تکمیل شدن میدان میوه باقی مانده است، اظهار کرد: در خیلی از مسائل مربوط به شهرستان اصل را رها کردهایم و به حاشیه پرداختهایم نباید کار مردم به خاطر منافع شخصی معطل بماند.
فرماندار شهرضا با بیان اینکه باید در اسرع وقت میدان میوه شهرضا به بهرهبرداری برسد، تصریح کرد: بعضی از افتتاحها به خاطر سفر مقامات زودتر از زمان موعد افتتاح و بعد از یکسال تکمیل میشود.
وی افزود: باید بازدیدی از میدان دام شود و موقعیت سنجی شود و جلساتی برای واگذاری غرفه به دامفروشان اصناف و شهرداری داشته باشند.
گلابی با اشاره به اینکه باید از جمع کردن چوب و علوفه در میدان دام به جهت آلودگی خودداری شود، بیان کرد: میتوان به صورت قراردادی کشتار را به خود صنف قصابان واگذار کرد تا دقیق و حرفهای گوشت کشتار شود.
وی با تأکید براینکه باید امر به معروف در بحث سلامت اجرا شود، تصریح کرد: در آینده ایستگاههای سلامت در شهرضا جانمایی میشود با وجود ایستگاههای سلامت بیماریها به موقع تشخیص داده میشود .
نبود سلاخ در کشتارگاه دام شهرضا یک معضل است
حمیدرضا امیری در جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان، با اشاره به میدان فروش دام شهرضا، اظهار کرد: برای بهرهبرداری میدان فروش دام باید از شبکه دامپزشکی و جهاد کشاورزی استان پروانه بهرهبرداری گرفته شود تا هرگونه عیب توسط کارشناسان برطرف شود تا با مشکلات کشتارگاه روبهرو نشویم.
وی افزود: اتاق پیش سرد کشتارگاه باید راهاندازی شود تا اگر دام آلوده باشد و مشخص نباشد در اتاق پیش سرد ویروس موجود از بین برود.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرضا گفت: دام علاوه بر اینکه باید در محیط بهداشتی کشتار شود نیاز است ۱۲ تا ۲۴ ساعت در اتاق پیش سرد نگهداری شود.
وی گفت: دامداران ،چوبداران، دامپزشکان و کارکنان دامپزشکی، سلاخان، قصابان و کارکنان کشتارگاه،پزشکان، پرستاران، بهیاران و کارکنان بیمارستان، کارکنان رستورانها وکبابیها در معرض بیماری تب کریمه کنگو هستند.
امیری بیان کرد: بهسازی جایگاه دام جهت جلوگیری از تخمگذاری و تکثیر کنهها، سمپاشی بدن و جایگاه دام بخصوص در فصل فعالیت کنه ها، جمع آوری کود و فضولات دامی و خارج نمودن از دامداری،
پاکسازی دامداری از اشیاء متفرقه جهت جلوگیری از تخمگذاری کنه، عدم خرید دام از کانونهای بیماری و دامداریهایی که موازین بهداشتی را رعایت نمی کنند از راههای پیشگیری از بیماری در دام است.
وی با اشاره به سم پاشی بدن دامهای خریداری شده و قرنطینه به مدت ۱۴ روز، افزود: پوست فروشیها در سطح شهر یک معضل هستند و باید جمعآوری شوند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرضا گفت: باید تغییر ساختار در قصابیها داشته باشیم و ضمائم دیگر گوشت نظیر کله پاچه و دل و جگر جدا فروخته شود.
وی تصریح کرد: در سالهای قبل ستاد سالم سازی گوشت متشکل از اصناف، شبکه بهداشت و دامپزشکی تشکیل شد و لیبل گذاری گوشت انجام شد.
امیری افزود: در این ستاد مشکلات احصا و ابلاغ میشد اما با تغییر مدیریتها این ستاد در حدود یکسال غیرفعال شده است.
وی با اشاره به اینکه نبود سلاخ در کشتارگاه یک مشکل اساسی است، بیان کرد: قصابها به صورت خودکار کشتار را انجام میدهند و روزانه بیش از ۵۰ نفر برای کشتار دام در کشتارگاه هستند که خود سبب افزایش بیماری میشود.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرضا گفت: به خاطر بینظمی در کشتار، گوشت دیر توزیع میشود و اگر اتاق پیش سرد راهاندازی شود در عرضه گوشت مشکلی نداریم.
وی اظهار کرد: کشتارگاه نیمه صنعتی دام شهرضا به دلیل عدم نگهداری صحیح، دستگاههای صنعتی و نیمه صنعتی آن از بین رفته است
امیری بیان کرد: کشتار گوشت باید در شرایط بهداشتی باشد و نیاز به سردخانه دارد و دامها قبل از کشتار باید قرنظینه شوند.
یال جدید بیمارستان امیرالمؤمنین شهرضا در ۳ طبقه ساخته میشود
حجتالله تنهایی در جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان با اشاره به تب کریمهکنگو، اظهار کرد: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از بیماریهای ویروسی مشترک بین انسان و دام است.
وی افزود: مقاومت ویروس در برابر حرارت کم است و در دمای ۵۶ درجه سانتی گراد به مدت ۳۰ دقیقه از بین می ورد در خون به مدت ۱۰ روز در دمای ۴۰ درجه مقاومت میکند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرضا گفت: ویروس در برابر ضد عفونی کنندها بویژه ترکیبات اسیدی مقاومت ندارد بنابراین در محیط اسیدی ایجاد شده پس از جمود نعشی در گوشت از بین می رود.
وی با اشاره به اینکه امروزه در اکثر کشورهای همسایه ایران مثل عراق، پاکستان، افغانستان، ترکیه،کشورهای عربی بیماری شایع است، تصریح کرد: در ایران طی چند سال اخیر در استانهای خوزستان، بوشهر، چهارمحال بختیاری، سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، یزد،کرمان، تهران، اصفهان و فارس گزارش شده است.
تنهایی با بیان اینکه انتقال از طریق گزش کنه ایجاد میشود، گفت: انتقال از طریق نیش حشرات، تماس با خون یا ترشحات مبتلایان، گزش کنه آلوده، له کردن کنه، تماس مستقیم با لاشه گوشت، خون، ترشحات و بافتهای آلوده، تماس با ترشحات، خون و تنفس افراد مبتلا شیوع پیدا میکند.
وی بیان کرد: مخزن بیماری در مهرداران کوچک مانند موش، خرگوش، سنجاب، جوجه تیغی و دامهای دارای عامل بیماری cchf، پرندگان حامل کنه انتقال پیدا میکند.
رئیس شبکه بهداشت شهرضا با اشاره به علائم بیماری در انسان، گفت: تب ناگهانی، بدن درد، کوفتگی، ضعف، سردرد، درد شدید عضلات، بی اشتهایی، درد پشت حدقه چشم، ترس از نور، تهوع، استفراغ، گلودرد، دل درد از علائم بیماری در انسان است.
آمادگی شبکه بهداشت و دامپزشکی برای مبارزه با بیماری تب کریمه کنگو
وی بیان کرد: شبکه دامپزشکی و شبکه بهداشت از اول تیرماه برای مبارزه با بیماری تب کریمه کنگو آماده بودند چون فصل بیماری در تابستان است.
تنهایی با بیان اینکه امسال مورد مشکوک در ایران داشتهایم و متأسفانه در پایان فصل گرما مرگ و میر به خاطر این بیماری در کشور داریم، گفت: در سال ۹۳، ۲۹ مورد به طورت قطعی دارای تب کریمه کنگو و ۱۸ فوتی در کشور داشتهایم.
وی بیان کرد: دام فروشیهای شهرضا از لحاظ استقرار در خیابان طالقانی هستند و با توجه به اینکه این جاده قرار است در آینده جاده سلامت شود وضعیت آن نامناسب و غیربهداشتی است.
رئیس شبکه بهداشت شهرضا با بیان اینکه متأسفانه ذبح دام در دامفروشیهای شهرضا انجام میشود، افزود: نیازمند یک مکان به نام میدان تجمع و فروش دام در شهرضا هستیم.
نیازمند راهاندازی اتاق پیش سرد در کشتارگاه هستیم
وی با تأکید بر اینکه نیازمند راهاندازی اتاق پیش سرد در کشتارگاه هستیم، اظهار کرد: کشتارگاه شهرضا از نظر بهداشتی مشکل دارد و بخش توزیع و عرضه گوشت را در کشتارگاه نداریم.
تنهایی افزود: در بحث محافظت فردی در کشتارگاه دام با مشکل روبهرو هستیم، انبار نگهداری پوست و پشم باید در کشتارگاه پیشبینی میشد.
حملونقل گوشت و لاشهها در شهرضا اصلاح نشده است
وی گفت: در کشتارگاه همت مسئولان را میخواهیم، زیرساختها ایجاد شده است اما حملونقل گوشت و لاشهها در شهرضا اصلاح نشده است.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرضا تصریح کرد: تفاهم نامه مالی معاونتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با شبکه بهداشت و مجمع خیران سلامت امام حسین شهرضا امضا شده است.
وی گفت: این تفاهم نامه به تأیید و امضای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان رسیده است و بر اساس آن پروژه بزرگ یال جدید بیمارستان امیرالمؤمنین شهرضا با مساحت ۷ هزار متر مربع و ۱۱ میلیارد تومان بودجه آغاز میشود.
تنهایی اظهار کرد: تسطیح زمین و نقشهبرداری انجام شده و در روزهای آینده شاهد اجرای فونداسیون پروژه هستیم و امیدواریم خیران شهرستان کمک کنند تا به بهرهبرداری برسد.
وی تصریح کرد: یال جدید بیمارستان امیرالمومنین در سه طبقه به مدت ۲۴ ماه با حمایت مردم و خیران ساخته میشود.
جایگاه فروش دام شهرضا ۹۷ درصد پیشرفت داشته است
معاون خدمات شهری شهرداری شهرضا در ادامه جلسه گفت: جایگاه فروش دام در سال ۹۳ در شهرضا احداث شد و ۹۷ درصد پیشرفت داشته است و میطلبد ادارات ذیربط برای انتقال دام فروشان به محل جدید اقدام کنند.
حسن علی انصاری افزود: اتاقی باید قبل از ورود به اتاق پیش سرد ساخته شود که اعتباری بالغ بر ۵۰ میلیون تومان میخواهد و امیدوار هستیم با ساخت این اتاق در هفته دولت پروژه میدان دام شهرضا به بهرهبرداری برسد.