به گزارش پایگاه تحلیلی خبری دهاقان بیدار، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهاقان در گفتگو با خبرنگار دهاقان بیدار، گفت: با توجه به كمبود منابع آبي در منطقه و نياز به مديريت منابع آبي موجود روش هاي نوين آبياري که مورد استقبال كشاورزان شهرستان قرار گرفته بهترین روش در استفاده بهینه از آب است.
امیر صفرپور افزود: يكي از كشاورزان خلاق شهرستان اقدام به کشت پیاز بذری در سطح 1/5 هكتار و با روش آبیاری تیپ يا نواري در منطقه هفت يكي کرده است.
وي با بيان اينكه كشت این محصول در شهريور ماه به صورت سنتي انجام شده و زمان برداشت محصول نیز اوایل تير ماه پيش بيني می شود خاطرنشان کرد: کشت پیاز بذری برای اولین بار در منطقه به صورت آبياري تيپ انجام شده و با توجه به شرایط اقليمي، جغرافیایی و ميزان آب مصرفي نسبت به سطح زير كشت دارای عملکرد بهتري با افزايش راندمان توليد تا 1/5 تن در هكتار بذر خواهد بود.
صفرپور تصریح کرد: این محصول که برای اولین بار در منطقه کشت شده و به لحاظ شرایط محیطی و جغرافیایی پیش بینی می شود دارای عملکرد بهتری نسبت به مناطق دیگر باشد، از لحا ظ بروز آفات و بیماریها کمتر است و روش آبیاری نیز به این روش از لحاظ مدیریت آب، عدم هدرروی آب و میزان سطح مدیریت شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهاقان افزود: با توجه به اهمیت و نقش این محصول در تناوب زراعی و عملکرد بالای محصول با توسعه کشت در حوزه شهرستان هم درآمد نسبتا خوبی عاید کشاورزان خواهد شد و هم در چرخه تناوب موجب افزایش عملکرد محصول بعدی می شود.
صفرپور گفت: طعم پیاز بذری نسبت به شرایط آب و هوایی حساس است به طوری که در مناطق سردسیر طعم پیاز بسیار تند و در مناطق گرم سیر طعم پیاز شیرین است و نکته ای که باید گفت اینست که پیاز در پاییز کشت و در اواخر بهار برداشت میشود.
وی افزود: کشت بذری در مقایسه با پیازچه مزایای خوبی دارد که از جمله می توان به راحتی عملیات کشت و زمان سریع بهره برداری و عملکرد بالای محصول در هکتار اشاره کرد.