به گزارش دهاقان بیداربه نقل ازشبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ و به نقل از نبض نی ریز؛ مریم دادور مشاور تغدیه و رژیم درمانی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار نبض نی ریز گفت:روزه داران باید بین وعده افطار و شام تفاوت قائل شوند و توصیه می شود وعده افطاری جدا از شام باشد.
دادور در ادامه با اشاره به میزان مصرف آب برای روزه داران بین وعده افطار تا سحر بیان کرد: روزه داران می بایست با توجه به نیاز بدن به صورت تدریجی بین افطار تا سحر 8 الی 10 لیوان آب مصرف کنند.
وی در خصوص وعده های غذایی در ماه مبارک رمضان اظهار داشت: افراد روزه دار باید 3 وعده غذا بخورند که این وعده ها شامل سحر، افطار و شام است.
مشاور تغذیه و رژیم درمانی خاطر نشان شد: شروع افطار با مایعات گرمی مانند آب، چای، شیر، سوپ سبزیجات به همراه چند عدد خرما مناسب می باشد.
مریم دادور با اشاره به وعده شام در ماه رمضان عنوان داشت: صرف شام یک ساعت بعد از افطار و دو ساعت قبل از خواب توصیه می شود.
وی با اشاره به خودداری از خوردن مواد داری قند ساده تصریح کرد: روزه داران می بایست حدالامکان از خوردن زولبیا و بامیه، نوشابه های گازدار که به بافت معده آسیب وارد می کنند، خودداری کنند.
دادور در ادامه در خصوص افرادی که با خوردن سحری دچار معده درد می شوند اظهار داشت: بهتر است برنامه سحری خود را به گونه ای تنظیم کنند که زودتر بلند شوند و کم و به تدریج غذا را کامل بجوند و میل کنند.
مشاور تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: باید ببینیم چه چیزهای بخوریم که سالم بمانیم نه اینکه چه چیزهایی بخوریم که گرسنه نشویم.
وی نسبت به حذف تنقلات در این ایام اشاره و عنوان داشت: مصرف آجیل و میوه جات بعد از وعده شام توصیه می شود، البته می بایست میزان وعده افطار و شام به گونه ای در حد نیاز بدن باشد که بتوان مواد ذکر شده را هم مصرف کرد.
مریم دادور در خصوص وعده سحری اظهار داشت: حدالامکان از مصرف غذاهای چرب، پروتئین دار و غذاهایی که نیاز به ادویه زیاد دارند پرهیز کنیم، چون این غذاها برای هضم و جذب نیاز به آب زیادی دارند.
وی در ادامه افزود: در ماه مبارک رمضان بهتر است از مصرف مواد کافئین دار،قهوه، کولا و چایی و مایعات مدر و… خودداری شود.
دادور در خصوص رژیم غذایی افراد در ماه مبارک رمضان معتقد است: هر فرد می تواند رژیم منحصر به فرد خودش را داشته باشد و توصیه می شود از غذاهای ارگانیک استفاده و از غذاهای فراوری شده حدالامکان پرهیز شود.
روزه گرفتن افراد دیابتی در ماه رمضان
مریم دادور مشاور تغدیه و رژیم درمانی در خصوص روزه داری افراد دیابتی گفت: در افراد دیابتی ممنوعیت کامل روزه داری وجود ندارد و تشخیص نهایی اینکه آیا فرد می تواند روزه بگیرد یا خیر ، با صلاحدید پزشک و تصمیم خود بیمار صورت می گیرد .
وی در ادامه خاطر نشان شد: افرادی که بدون دارو قند خون خود را کنترل می کنند با مشورت پزشک معالج خود می توانند روزه بگیرند . علاوه بر این ، باید مقدار غذای افطار خود را نیز به 2 تا 3 وعده تقسیم و هنگام افطار، از خوردن همه مواد غذایی در یک زمان جدا خودداری کنند.
روزه داری در بیماران دارای مشکل کلیوی
مشاور تغدیه و رژیم درمانی نسبت به افرادی که دارای مشکلات کلیوی و سنگ کلیه می باشند، خاطر نشان شد: بطور کلی سابقه سنگ کلیه مانع از گرفتن روزه نیست، برای همه کسانی که دارای سنگ کلیه هستند یک نسخه واحد نمی توان پیچید.
وی افزود: بسته به شرایط محیط، نوع کار، میزان فعالیت روزانه و میزان دفع مایعات، در مورد هر بیمار باید جداگانه تصمیم گرفت.
مریم دادور در پایان عنوان داشت: افرادیکه بیش از 50 درصد عملکرد کلیه های خود را به علت سنگ کلیه از دست داده اند و همچنین افرادیکه یک کلیه خود را به خاطر سنگ کلیه از دست داده اند، نباید روزه بگیرند.