به گزارش دهاقان بیدار به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ کیوان بهرامی در گفتگو با خبرنگار گولان سقز در رابطه با تدابیر خوردنی ها و نوشیدنی های افطار تا سحر بر مصرف میوه و سبزیجات تازه ، مصرف تنقلات سالم مانند گردو، پسته و … تاکید کرد.
بهرامی نوشیدن شربت خاکشیر، شربت بیدمشک با گلاب را در حد اعتدال مناسب دانست و اضافه کرد: شربت آبلیمو، آب زرشک، سرکه ی انگبین ، عرق کاسنی با عسل نیز بیشتر برای افراد گرم مزاج مناسب است.
وی بر عدم مصرف غذاهای نامناسب و تنقلات کاذب تاکید کرد و گفت: در صورت مصرف غذاهای نامناسب، مصرف ملطفات از جمله دم کرده ی آویشن شیرازی و دم کرده ی دارچین توصیه می شود.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: میوه هایی همچون هندوانه، خربزه، طالبی، گرمک و … دو ساعت بعد از افطار باید میل شود.
او افزود: از دیگر اقدامات ناصحیح مصرف زیاد آب و سایر مایعات در فاصله افطار تا سحر است۔ بدن ما به این حجم کثیر مایعات نیاری ندارد. فقط بار کلیه ها را افزوده و به سیستم گردش خون نیز زحمات مضاعفی تحمیل می گردد. بدن ما آب مورد نیاز خود را از تمام مواد غذایی کسب می کند و برخلاف برخی حیوانات سیستم ذخیره آب ندارد. البته مصرف مواد لعاب دار مثل نوشیدن شربت خاکشیر و همچنین مصرف متعادل سبزیحات و میوه جات تازه و همچنین آبمیوه طبیعی موجب کاهش شدت عطش می شوند و از سویی دیگر منابع مفیدی برای تامین ویتامینها و املاح نیز هستند مصرف زیاد مایعات موجب احساس سنگینی، کسالت، ضعف معده و سو هضم می شود.
بهرامی یادآور شد: در افرادی که شام و افطار را همزمان مصرف می کنند مصرف تنقلات سالم مانند مغزها و همچنین میوه ها در پایان شب و با فاصله از زمان خواب توصیه می شود. همچنین می توان مصرف میوه و مایعات مناسب از نظر کمی و کیفی و مزاجی با فاصله از زمان افطار و خواب شب را برای افراد سالم توصیه نمود که ضمن کمک به رفع عطش در بهبود هضم و رفع یبوست نیز مفیدند و منبع مناسبی از املاح و ویتامین ها را نیز در اختیار بدن قرار می دھند.