به گزارش پایگاه تحلیلی خبری دهاقان بیدار،به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ زهرا حصاری در روز جهانی غذا در گفتگو با خبرنگار پرنیان گیل، با اشاره به استفاده ازمواد نگهدارنده درمواد غذایی اظهارکرد: مواد نگهدارنده، به صورتِ آنتی اکسیدان هایی با پایه ی طبیعی ویا پایه ی شیمیایی ویا مواد افزوده شیمیایی هستند.
وی با بیان اینکه نهادهای بین المللی بسیار معتبری، برساخت واستفاده ازمواد نگهدارنده نظارت می کنند، عنوان کرد: توسط کمیته امنیت غذایی اروپا، میزان استفاده از مواد نگهدارنده نظارت وبررسی می شود.
معاون غذا و داوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به میزانِ بیشتر استفاده از مواد نگهدارنده بر روی مواد آرایشی و بهداشتی ودارویی نسبت به مواد غذایی افزود: این نظارت نه تنها بر روی مواد غذایی، اعمال می شود، بلکه بر روی مواد آرایشی وبهداشتی و مواد دارویی انجام می گیرد.
حصاری با بیان اینکه بخش کوچکی از تاریخ انقضاء مواد غذایی مربوط به مواد نگهدارنده است، گفت: تکنیک هایِ مطمئنی برای تعیینِ طول تاریخ استفاده ی مواد غذایی به کار گرفته می شود.
وی با تاکید براینکه نگرانی برایِ میزانِ مواد نگهدارنده و تاریخ انقضاء وجود ندارد، تصریح کرد: ما از بازار نیز نمونه برداری می کنیم که برای مصرف کننده، اطمینان بخش است واین نمونه بردای برای روغن ها هم انجام می شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید براینکه هرمطلبی که روی روغن های خوراکی نوشته می شود، صحیح است، خاطرنشان کرد: اگر روی روغنی نوشته شده که این روغن، از آفتابگردان، کنجد، کلزا ویا هسته انگور و… استحصال شده است، درست است و نوشته های برچسب با محتویات روغن، تفاوت ندارد.
حصاری با اشاره به اینکه درگیلان 1800 پروانه ی ساخت، در زمینه مواد غذایی وجود دارد، افزود: علوم پزشکی درمورد مواد غذاییِ فرآوری شده نظارت دارد و نظارت بر روی مواد غذایی پایه مانند چای وبرنج با جهاد کشاورزی است.
وی برلزوم اصلاح الگوی مصرف غذا درکشور مان تاکید کرد و گفت: بیشترین علت مرگ ومیرِ ایرانی ها، بیماری های غیرواگیر است واین نشان می دهد که الگوی تغذیه ما بسیار نادرست است.