به گزارش پایگاه تحلیلی خبری دهاقان بیدار،به نقل از مرآت، تب کریمه کنگو(CCHF) یک بیماری ویروسی است با علائم شایعی همچون تب بالا و ناگهانی، درد عضلانی شدید و بدندرد کلی، سرگیجه، حساسیت غیرطبیعی به نور، دردشکمی، تهوع و استفراغ، بیاشتهایی، ضعف، خونریزی در مخاط و خط زیربغل و محلهای تزریق و نیز خونریزی از اعضای مختلف بدن مثل بینی، لثه، مجاری ادراری و روده.
علائم دیگری نیز همچون تعریق، خشکی دهان و کمحافظه شدن نیز از جمله علائم این بیماری برشمرده شدهاند.
از ژوئن سال 2009 تا فوریه سال 2004، در مجموع فقط در جنوب شرقی ایران، 255 مورد از ابتلا به تب کریمه کنگو به ثبت رسیده است. نود و سه درصد از این موارد درمان شدند. سه روز قبل، رئیس مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اعلام کرد که از ابتدای سال 97 تا کنون 4 مورد ابتلا به این بیماری گزارش شده که سه مورد در استان کرمان و یک مورد در استان فارس بوده است. علیرغم همه اقدامات درمانی، یکنفر از این چهار بیمار نیز فوت کرده است.
در حال حاضر، ایران مشکلی برای تهیه داروهایی موردنیاز در درمان تب کریمه کنگو ندارد.
گزیده شدن توسط گونههای خاصی از کنهها، نیش برخی از حشرات و تماس با خون و ترشحات مبتلایان به این بیماری از جملههای انتقال ویروس کریمه کنگو به شمار میرود. تماس مستقیم با لاشه گوشت آلوده و حتی تنفس در هوایی که دامهای آلوده به ویروس تب کریمه کنگو در آن وجود دارند، زمینهساز ابتلا به این بیماری میشود.
برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، اصول بهداشتی را در هنگام تماس با گوشت و جگر تازه رعایت و از تماس با ترشحات و خون دام خودداری کنید. تردد در محلهای کشتار غیرمجاز دام شما را در معرض ابتلا به این بیماری قرار میدهد. اما گزیده شدن توسط کنه یکی از راههای اصلی ابتلا به این بیماری است، بنابراین باید از کشتن کنه با دست خودداری کنید. این موضوع به ویژه برای دامدارانی که کنهها را روی بدن دامهای خود میبینند حائز اهمیت است.
افراد باید گوشت موردنیازشان را هم از محلهای مطمئن تهیه کنند و اگر دام دارند، آنها را از محل زندگی خود جدا کنند. خوردن گوشت و جگر خام و یا نیمپخته هم میتواند ریسک ابتلا به تب کریمه کنگو را افزایش دهد. بهتر است پس از خریداری گوشت و جگر، آن را 48 ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف کنید.